Urna som urna, väl?

På förrgårdagens besök på Nationalmuséet fanns ett rum med flotta urnor. När jag gick förbi Stadsmissionen på hemvägen i dag fick jag syn på en som jag tyckte minst lika flott urna, så jag slog till. Nu är min fråga vad det är som anses skilja urnorna. Kan det vara priset? Någon annan skillnad kan jag inte se, förutom att de på övre bilden väl måste anses som lite mer vulgära?

Den är 30 cm hög, 35 med locket som jag här tagit av då jag i första hand tänkte använda den som vas. Eller som urna. Kanske kan jag rentav begravas i den i dag? Vem vet vilka vägar livet tar? Eller tja, liksom…

4 thoughts on “Urna som urna, väl?

  • Ja nog är jag smart alltid! Men, om jag tänker efter, så vore det förstås ännu smartare att köpa någon form av dekorerad speldosa, sånt där smyckeskrin. Då får jag asken, blommorna och musiken också på samma gång! Som kyrkomusikerdotter vet jag att musik kan kosta extra vid begravningar.

   Gilla

 1. Skillnaden är väl den att de på Nationalmuséet har vingar – och änglar – och en knopp som pekar rakt opp, dit man ska, kanske. Allt för att färden ska lyckas. Men din är bra mycket snyggare, det håller jag med om. Lockurna heter det, så var rädd om locket!

  Gilla

  • Det är bra att du håller med mig om det, att min är snyggare! Fast egentligen är det väl lite kitsch. Men jag har en fäbless för allt porslin som är blått och guldigt och det passar i min nya inredningsstil så jag är nöjd.

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.