Hej Blocket-köpare!

Jag skriver till er för att tala om hur mycket jag avskyr er. Detta trots att jag just mött två lysande undantag – köpare som efter att ha sagt sig vilja ha det jag säljer faktiskt dyker upp, köper varorna och detta utan att pruta! Jag ska resa en staty över er så småningom.

Annars vet jag inte hur många mail och sms som skickats hit och dit mellan mig och personer som är väldigt bestämda på att de vill köpa, men är förhindrade just i dag men ”om jag kan hålla sakerna till i morgon?” Och sedan till i övermorgon?

Men när i övermorgon kommer är de plötsligt borta och hörs inte av…

Och har jag något bra att transportera i (i det här fallet några ytterkrukor för en billig penning) ? Jag går ner i källarförrådet för att leta kartong. Kan jag skicka fler foton? Kan jag kanske skicka varorna i stället för att de hämtar dem och undersöka olika alternativ om vad det skulle kosta i så fall?

Jag gör allt för mina köpare. Trots att det är synnerliga struntsummor det handlar om. Men visst, jag vill ju sälja också.

Sedan hörs de inte av. Inget ”ursäkta, jag har ångrat mig”.

Fy fan vad irriterande ni är!! Samt alla ni som skriver ”Är (varan/varorna) kvar?” ”Ja” skriver jag genast tillbaka. Sen inget mer. Varför frågade ni ens?

Eller – de som inte fattar att om jag skriver att jag inte medger prutning (då mitt pris redan från början är satt lågt och med tanke på minimala defekter som eventuellt kan upptäckas) ska pruta i alla fall. Som ”kärringen” som skulle köpa en fin matta till ett modest pris som la sig med rumpan i vädret och ansiktet två centimeter ovanför mattan och påstod sig se en fläck på den – 100 kronor rabatt ville hon ha. Hennes medföljande man såg faktiskt generad ut men hon fick som hon ville, mesig som jag är – nåja, ibland.

Eller ”mattexperten” som ångrade sig när han såg att min matta (som jag angett kom direkt från kemtvätten, jag trodde att jag skulle ha kvar den när den skickades dit) inte var en handknuten orientalisk matta trots att mattans namn tydligt angav det – han hade tänkt sig att köpa en nytvättad, felfri handknuten matta för 300 kronor, han.

Eller mannen som följde med frugan och stod och ville stoppa köpet för när han fick se mattan sa han att han trodde att den blir för liten! Men hallå, mattans mått stod ju i annonsen..

Som sagt, jag ville bara säga att jag avskyr er. Hjärtligt. Såna som ni tror jag faktiskt inte kommer till himlen!

2 thoughts on “Hej Blocket-köpare!

 1. Det hände lika galna saker nu när min bror skulle sälja sin bil. Fast han satt ut ett lågt pris skulle det prutas. En köpare ville inte ta ett nej utan propsade på att just han skulle köpa bilen, fast han ville bara betala halva det begärda priset. En annan köpare, en kvinna, ringde och grät för att hon var så desperat att få köpa en bil till ett lägre pris. Han fick även ett samtal kl 02,00!!! Det var en riktig cirkus. Som höll i sig även ett par dagar efter att bilen var såld.
  Så jag förstår din känsla för Blockets alla s.k. köpare.
  Kram =)

  Gilla

  • Det låter värre tycker jag! Jag ska väl egentligen inte klaga, ingen var så himla knäpp, men när många gör samma sak hela tiden ruttnar man… Kram

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.