Det pissfärgade hålet

Det är himla typiskt. Varje gång det är semester, eller lite allmänt långledigt eller storhelgigt för den delen, faller jag ner i det svarta hålet. Som inte alls är svart i mitt fall. Inte nu längre. ”Det svarta hålet” är ju en omskrivning för depression men mitt hål är faktiskt inte längre svart. Det är ett hål eller en pöl som är svagt pissgul. Som gränsar åt spygrönt. Inte så drastiskt som svart alltså. Och jag tar hand om mitt hem och mina katter och äter dessutom relativt hälsosam mat så vad fattas mig?

Jag frågar mig detsamma. Jag känner mig ensam men avvisar bestämt alla som försöker nå mig, vill träffa mig…tack Gud för dem! Men jag orkar inte med andra eftersom jag inte orkar med mig själv.

Hålet har funnits i mig hela mitt liv. Förut var det MYCKET större, dvs värre, men det försvinner inte och blir större när jag är ledig. Leda, handlingsförlamning, sorg, hopplöshetskänslor, irritation, en önskan om att förändra allt och ingen ork att göra det. Eller pengar till att göra det för den delen, Pengar är inte oviktiga! Fast kanske ändå, för när man väl rest till fjärran land eller bara till Grekland eller helt bytt inredning och fått ett nytt kök så är man ju, som de visa säger, kvar med sig själv ändå…

När jag jobbar går det alltid bättre, även om jag haft långa sjukskrivningsperioder. Jag kan få en kick av att stå i klassrummet, känna mig nästan ”hög” när jag går därifrån, känna att jag är på rätt plats och dessutom känna mig som en populär, rolig och inspirerande lärare! (Ja, i alla för en del elever tror jag mig veta. Sedan finns det nog de elever som inte alls skulle skriva under, men jag har i alla fall tillräckligt många positiva reaktioner för att kunna känna mig lite glad emellanåt.) Samtidigt som jag liksom glömmer mig själv när jag är i klassrummet.

Varför skriver jag detta? Ja, det är inte för att få ”styrkekramar” cyberledes. Men det är alltid till hjälp att skriva för mig, ibland får jag dessutom värdefulla insikter av det, och bloggen är också ett sätt att dokumentera mitt liv. Och just nu är färgen på det lite svagt pissgul, som dagsljus i november.

7 thoughts on “Det pissfärgade hålet

 1. Hej Anna! Du får ingen Fb-kram, men jag önskar dej allt gott i världen och att du så småningom kan ta dej ut ur pisshålet och börja leva ett fint liv. Hål är till för att ta sig ut ur, gjorde det själv en gång, ett rep kastades ner och jag klättrade upp och räddade mej. Håll ut, försök att ta emot kärlek av dem som bryr sig, skit i de andra! Puss Gunnar

  Gillad av 1 person

 2. Jag ska inte säga att jag förstår hur du känner. För det gör jag inte. Det gör ju bara du själv. Och förmodligen vet du vad som funkar bäst för dig när du mår piss. Jag ska inte heller skicka styrkekramar som du inte vill ha. Men jag ska berätta för dig att du betyder något för mig. Vi känner inte varandra och har aldrig träffats. Men jag har följt din blogg de senaste 10 åren. Jag uppskattar din blogg så mycket. Älskar din ironiska humor. Och eftersom din blogg är en del av dig så är det ju dig jag uppskattar. Du berikar min gråa vardag med din blogg. Du och din blogg har blivit ett positivt inslag i mitt liv. Så, nu var det sagt. Kram.

  Gillad av 1 person

  • Du behöver inte ge några ”styrkekramar” då denna din kommentar, liksom så många andra kommenterar från dig, gör mig glad och därmed ger de mig styrka! Kram kära Libra!

   Gilla

 3. Kära Anna!

  Ja du, vad ska jag säga? eller tycka eller tänka? Jag kan ju inte köra bil – har aldrig lärt mig det, eftersom jag tycker att det verkar allmänt vådligt och livsfarlig ”Resande i livsfarligt vapen” – men i min fantasi har vi lite olika växlar att välja på. Eller inte. Du kanske är automatväxlad och så blir det som det blir varje gång du hamnar i ledighetsläge?!?
  Men glöm inte att du är viktig och uppskattad och att det pissgula ändå står för någon sortsförändring, förmodligen till det bättre.
  Och var snäll mot dig själv – orkar/vill/kan du inte göra annat än det du gör – ja, då får det vara så. Du duger! Detta är inte en styrkekram, bara en vanlig kram från en medmänniska som möjligen har en liten aning om vad du pratar om! ❤ Ingrid

  Gilla

  • Wow! Kyrkis is back in town!!!

   När det gäller dina besvär så vet jag inte hur ska jag hjälpa. Jag själv gillar både solgult och ljusgult, men inte pissgult som sagt. Den färgen bör du inte välja, även om du gillar den.
   Kanske kan du ta till dig något lite violett för ditt hål, såsom en ”motsatsfärg”?
   Kanske kan vi också diskutera våra hål närmre någon gång?

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.