Vera the widow

Hur har Vera tagit det att hennes äkta (han var ju minsann renrasig!) hälft inte längre finns här hemma?

Det har gått bra, hittills. ”Tack vare” coronatider har jag kunnat jobba mycket hemifrån och inte behövt lämna henne ensam så mycket.

Men det märks att hon undrar var Kasper är. Hon ställer sig ibland på bakbenen på byrån i hallen och ”fingrar” med tassarna mot handtaget till lägenhetsdörren, något hon aldrig gjort förut. Hon är rent allmänt mer intresserad när jag öppnar och stänger dörren till lägenheten, och undrar nog om jag ”glömt att släppa in Kasper” även om han inte var utekatt.

Hon vill ha mer kroppskontakt och pratar också mer. Hon har mycket att säga minsann, och för det mesta är hon missnöjd med matte och en hel del annat (eller det låter åtminstone så!).


Någon ny katt är det inte fråga om i nuläget. Men när jag börjar vara borta varje dag igen kommer jag att låta Vera börja nätdejta. Nedan träffar Kasper en fågel på nätet, som hade varit glad att den var på rätt sida om nätet om den varit levande.

11 tankar på “Vera the widow

  • Din kommentar fastnade i filtret p g a den innehöll en länk, därav att den finns med först nu. Tack! Ska spela för Vera som kan behöva slappna av lite. Hon har farit runt som om hon varit kattunge igen hela förmiddagen…

   Gilla

 1. Har inte varit i bloggbyn på länge så jag har inte hängt med märker jag. Tråkigt att han är borta. Klart att det blir tomt för alla och jag tror att katter/hundar också sörjer och funderar på vart kompisen är.

  Gillad av 1 person

  • Då ska jag lugna henne med dina ord samt säga att jag inte tänker betala någon plastikoperation och någon botox, utan att hon är fin som hon är. Kram

   Gilla

  • Nja, alltså, jag täckte faktiskt för en del av nätet som hade utsikt nedåt katten på grannbalkongen när Kasper levde. eftersom han såg det som ett intrång på sitt revir och då började kissa på soffan. Nu tar jag bort detta ”utsiktsskydd” och hoppas att Vera ser raggningsmöjligheterna. Katten nedanför är hona, men vad vet jag om Veras läggning….

   Gilla

   • Spännande värre. Men kan kanske bli plågsamt om de tänder på varandra, det är ju inte som på nätet annars, Vera känner doften och tycke uppstår. Kanske. Men men sen får du nog se till att de träffas IRL, annars tycker nog Vera att du bara retas.

    Gilla

    • Jo men tänk på att det brukar bli plågsamt för alla som träffas på nätet. I synnerhet när man lagt ut en bild som visar en själv som 20 år yngre och lika många kilo lättare. Men Vera har inget att oroa sig för där, åtminstone. Hon har gått upp som mest ett hekto sedan ungdomen!

     Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.