När jag ligger i min säng

När jag ligger i min säng och tittar ut mot balkongen ser det ut så här.

Jag tycker att det är fint. (Även om det varit ännu finare utan kattnätet.) Men grejen är att stanna inne och njuta och inte gå ut. Där är det nämligen väldigt kallt.

16 tankar på “När jag ligger i min säng

 1. Jag

  Konstgjord fågel är hur mycket fusk som helst. Jag som tänkte ”oj, nu har hon fångat en fågel också mitt i allt det vackra, toppen, vilken lycka!” Och så luras du bara. Men vackert är det likväl.

  Gilla

  Svara
  1. Anna Inläggets författare

   Var du glad att jag inte la ut en bild när Vera – för första, och enda hoppas jag, gången – kom in med en blåmes för någon månad sen! Det var mitt fel eftersom jag gillrat dödsfällan. På vintern har jag fågelbord på balkongen, både till fåglarnas och katternas glädje, men så en dag var det varmt och jag öppnade balkongdörrarna, med fågelbordet kvar. Dumt av mig.

   Gilla

   Svara
    1. Anna Inläggets författare

     Men jag måste då fråga om du är vegetarian eller om du äter kyckling ibland? Och om du gör det i så fall också säger ”tråkigt för fågeln” innan du marinerar den i soja och ingefära och skjuter in det hela i ugnen? Den har troligtvis lidit mycket mer än den blåmes Vera snabbt fångade… Med det sagt så är det ytterst obehagligt när katten fångar en fågel och jag vet också att för många utekatter ställer till problem när det gäller fågelbeståndet, vilket inte är bra.

     Gilla

     Svara
      1. Anna Inläggets författare

       Vadå ”pust”? Jag skrev om fågeln ja. Jag skrev ett helt inlägg om det på Facebook också, att det var väldigt obehagligt och ledsamt med blåmesen (vars död var mitt fel) samtidigt som jag uppmanade kycklingätare att tänka till innan de ”tyckte synd om den stackars blåmesen” samtidigt som de knaprar på Chicken Nuggets eller en kycklingklubba som de inte ens orkar äta upp utan slänger i sopkorgen. Det senare med tanke på ”onödig död” när djuret inte helt och hållet blir till föda som i blåmesens fall.
       Det hjälpte inte. Det var otroligt ledsamt tyckte någral med den döda blåmesen. Vilket som sagt även jag kände!

       Vi människor fattar inte att det vi har på vår tallrik har varit levande, varma, kännande, vackra och söta djur, precis som blåmesen, som dock fick leva ett fritt liv och dö väldigt snabbt utan stress. Vi förfasas över en död blåmes och göder samtidigt hänsynslös djurhållning och slakt under ångest och stress. Även jag.

       Gilla

       Svara
       1. Jag

        Glöm vad jag skrev Anna. Jag orkar inte argumentera. Ta gärna bort min kommentar. Något skulle jag svara. Men jag har suttit här och gråtit över vad som händer på äldreboendena och alla som har dött så jag orkar inte gå in i det här. Det får andra göra. Jag är så oändligt ledsen.

        Gilla

       2. Anna Inläggets författare

        ”Jag orkar inte argumentera”. Men vad är det du vill argumentera emot, men ändå inte vill? Jag säger att jag också blir ledsen över en död blåmes, över hela det grymma med döden, äta och ätas, och att jag inte vill kännas vid den. Samtidigt som jag som djurägare känner mig lite attackerad ibland, och då vill påminna om att djuren inte är de värsta ”djurplågarna” utan att vi är det. Fast vi ofta inte är medvetna om det. Jag kan ta bort din kommentar om du vill dock.

        Min pappa har just kommit hem från sjukhus där han efter förvirring och dålig balans blev inlagd som ”misstänkt coronapatient”. Han är gammal och multisjuk. Jag och min bror har fått olika besked under två veckors tid, där han ena stunden hade corona, andra inte. Samt var vi väldigt oroliga att sjukhuset skulle göra som de ”hotade” med och skicka honom på korttidsboende för äldre coronapatienter. Min tillvaro har också varit full av oro. Bloggen är delvis en lindring i en annan orosfylld tillvaro och därför svarar jag, även om du ”inte orkar gå in i det”.

        Gilla

  1. Anna Inläggets författare

   Det är ingen trädgård utan jag bor högst upp i ett flerfamiljshus, som det heter nuförtiden. Och det är inte ett körsbärsträd men nu har jag glömt vad det heter igen. I alla fall är utsikten stilig så här års från min balkong med både hägg och detta träd som jag glömt namnet på.

   Gillad av 1 person

   Svara
   1. Tant Otto

    Ah inte dåligt att ha ett träd utanför sin balkong så högt upp..jag tycker att du har en trädgård ändå. Va kan det vara för träd då klarbärsträd? eller plommon?

    Gilla

    Svara
    1. Anna Inläggets författare

     Tack Tant Otto! Jag hade tappat bort namnet på trädet i fråga och retat mig till vansinne och så upplyste du mig: Klarbärsträd!
     Ja det känns faktiskt lyxigt just den här årstiden när jag ser ut! Innanför är det inte så lyxigt, med tanke på storleken på min lägenhet…

     Gillad av 1 person

     Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.