Välkommen lille Mazarin!

Ni kan andas ut, ni som oroat er för hur det, efter att Kasper dog i april, ska gå med bara två fruntimmer i hushållet, utan något manligt överhuvud.

Nu har nämligen lille Mazarin kommit!

Bara 15 veckor gammal och ett busfrö utan dess like kan man kanske tycka att det blir en ganska svår uppgift för honom att fatta lika övertänkta och kloka beslut som Kasper, som ju var nästan precis 17 år när han dog.

Kasper var ju dock ganska döv på slutet, men något i den här killens utseende säger mig att han i alla fall kommer att höra riktigt, riktigt bra!

Men huvudsaken är väl ändå att hushållet nu fått ett överhuvud! Vera uppskattar det inte till fullo än utan slår på överhuvudet med tassen när hon kommer åt och verkar tycka att han ser rätt dum ut. Men han har bara varit här sedan i söndags och det går redan helt okej och hon verkar också tycka att det är lite roligt att jaga honom och blir allt mindre arg.

Det har varit ett fasligt sjå med att hitta ett namn. Det mer enkla namn jag från början kommit på medförde lite sorgliga minnen för en av de inblandade – jag är nämligen inte ägare till honom än utan han ska användas i avel ett tag när han blivit vuxen, och först därefter tar jag över honom. Jag är alltså fodervärd till en början. Men om ni tittar på färgteckningen på ryggen så slog det mig plötsligt att det ju var pudersocksglasyr han hade där, och färgerna rent allmänt liknar en mazarin! *(Den ursprunglige Mazarin var för övrigt en italiensk-fransk kardinal och minister så det är ett maskulint namn.)

Ett uppfödarnamn hade han förstås redan innan: Sweetpurr’s My Little Monkey heter han i stamtavlan. Men jag kunde inte hitta något bra apnamn…

Tillägg den 9/11, efter min fars död: Mazariner var pappas favoritbakverk och något som förknippades med honom. Han var kanske delvis p g a allergi väldigt sparsmakad och det fanns få bakverk man kunde bjuda honom på – mazariner var det enda säkra kortet!

7 tankar på “Välkommen lille Mazarin!

 1. Libra

  Vad roligt med en ny liten familjemedlem. Jättesöt och perfekt med egna paraboler på huvudet. =)
  Hoppas Vera uppskattar sällskapet. Han är verkligen lika söt som en Mazarin. Bra namn.
  Kram

  Gillad av 1 person

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.