Stort äventyr för liten katt – del 2

Mazarin är upptagen med att jaga flugor, leka med disksvampen som han stulit från diskbänken om han inte leker med skurtrasan som han tog från badrummet, fälla ner mina persienner (har tagit bort öglorna så att de inte är farliga att leka med) och klättra och leka med allt som kan lekas med, så matte tar över skrivandet.

Ja, det är som sagt full fart här hemma nuförtiden! Jag tyckte Vera var pigg och busig när hon som ettåring kom till mig, men det är inget mot vad en liten femtonveckors kattunge kan åstadkomma i busväg, inser jag nu! Jag har blivit ”småbarnsförälder” helt enkelt!

Vera ser också så stor och bastant ut nu, hon som var så otroligt gracil tyckte jag (och ganska liten) på Kaspers tid. Det är rentav så att jag förstår att hon har respekt med sig, för den lille!

Min förhoppning är ju att de ska bli riktigt bra vänner och ha glädje av varandras sällskap när jag jobbar. Nu har det gått drygt en och en halv vecka och de är inte bästa vänner men inte heller ovänner. Vera var rätt sur i början och morrade och slog med tassen efter honom. Nu sätter hon gärna fart efter honom och jagar honom, men när hon ”hinner ifatt” honom uteblir aggressionen, så jag uppfattar det som mest lek även från hennes sida.

Mazarin har fått nosa i rumpan på Vera och slicka henne lätt på ryggen och de sover nära varandra i min säng, om än inte tätt ihop. Så jag har gott hopp om att det kommer att gå bra!

Om man vill gömma sig för stora Vera måste det väl vara väldigt smart att liksom ”smälta in” bland porslinshästarna i fönstret?

Min bror, tack gode Gud för honom! – har varit här och ”Mazarin-säkrat” balkongen. Den var redan Kasper och Vera-säkrad förut, men för Mazarin behövdes ytterligare åtgärder.

Det är VÄLDIGT spännande med den stora världen utanför!

Fast för all del, nog är det roligt att leka ”fånga mattes finger” bakom ryggstödskuddarna till soffan också!

Eller leka med gardinerna…

Som många småbarnsföräldrar tycker jag att det är bra att kunna sätta barnen framför barnprogrammen på TV:n en stund när man man vill ha lite lugn och ro…

Klockan sju läser vi saga och sen är det godnatt. Eller tja…kanske inte riktigt!

3 tankar på “Stort äventyr för liten katt – del 2

 1. Libra

  Ett riktigt busfrö lilla Mazarin. Helt otroligt att du lyckas ta så fina bilder. För jag antar att han är på språng för det mesta. Dessutom verkar han ha en väl utvecklad smak för vackra saker.
  Som hästar, gardiner och självklart den lite skrämmande men vackra Vera. =)
  Kram

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.