– Jag kan också!

Katter tycker om att ha många höga ”utsiktspunkter” i hemmet där de också med fördel har en sovplats. Vera har sedan gammalt sin kattigloo ovanpå högsta köksskåpet men jag skaffade inför Mazarins ankomst en till på bokhyllan. Dit kunde han inte ta sig upp (hm, till en början), men det kunde Vera, fortfarande ungdomlig till både sinne och kropp.

Ur ett kattpsykologiskt perspektiv är det bra om den äldre katten har en ostörd plats där den kan dra sig undan när den nya kattungen är alltför busig och jobbig.

Men vad var det här?! När Vera ska ta sig en eftermiddagstupplur visar det sig att lille Mazarin nu också kan hoppa ända upp på bokhyllan! Korgen var upptagen…

Nu blev Vera ställd, för även om hon är på relativt god fot med Mazarin numera så har de ännu inte kommit dithän att de ligger tätt intill varandra i samma sovkorg. Lite frustrerad övervägde hon att hoppa upp och gå och lägga sig där också, men gick sedan därifrån ett par gånger.

Men till slut så… kunde hon inte längre motstå den nya, sköna kattigloon på bokhyllan, trots att den lille parveln låg och snusade där.

Sedan låg de tätt ihop båda två och sov hela eftermiddagen, och jag är glad för detta var ytterligare ett steg i rätt riktning!

2 tankar på “– Jag kan också!

  1. Men sååååå sött. Vad duktig Vera är som inte jagar iväg lillen. Utan istället lägger sig bredvid honom. Nu blir dom nog riktigt goda vänner.
    Kram

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.