Varför protesterar inte de homosexuella?

Nu är det Pride och om det inte varit för corona skulle alla stockholmare, ung som gammal, i dag bege sig ut för att paradera för människors rätt att klä ut sig till hundvalpar när de har sex! Eller för att låsa in varandra i burar och kanske hänga upp varandra på kors!

Det är härligt och fint (eller hade varit om inte corona som sagt) och en riktig familjefest! För alla barn känns det verkligt angeläget att paradera just för att tanter och farbröder ska kunna klä ut sig till hund och hundägare och sen ha sex med varandra.

Min fråga efter denna ironiska inledning är varför de homosexuella, eller heter det gaycommunityt, finner sig i att dessa fetischpersoner inkräktar på deras sak.

Är de som ägnar sig åt BDSM en diskriminerad grupp i samhället som riskerar att råka illa ut såsom fortfarande händer med både homosexuella och transpersoner?

Bild lagligt hämtad från bildbank på nätet.

Jag svarar själv: Nej. Detta för att vad de gör i sovrummet är en privatsak och bör förbli en privatsak. (BDSM har ju dock blivit salongschict nu i och med Fifty shades...)

Jag är inte ute efter att förbjuda nånting, vill man linda in varandra i plastfolie eller piska varandra så får man och ska man få göra det, men jag har inget som helst behov av att paradera för dessa personers rätt att göra det, då rätten inte ens är hotad. Och berättar du för dina arbetskamrater så… tja, får du skylla dig själv om de ser lätt äcklade ut om du nu redogör för vad du och din partner/dina partner har för er i ert sexliv. Jag själv är tacksam om jag slipper höra om någon av mina arbetskamraters sexliv, hur ”normalt” det än är.

Med de homosexuella och transpersonerna är det en helt annan sak. Transpersoner har det svårt, av olika skäl, och även om homosexuella fått det mycket bättre i Sverige nu så är situationen inte densamma på övriga håll i världen där homosexuella (och transsexuella) riskerar att dödas eller hamna i fängelse eller misshandlas svårt på gatan. Situationen är bättre i Sverige, ja, men hatbrott förekommer fortfarande och vi har många invandrare från andra kulturer där det är helt oacceptabelt att komma ut som homosexuell eller trans. Dessa familjer lär knappast ha lättare att ta till sig homosexuellas rättigheter när de ser dagens Pride-tåg.

Homosexualitet och transsexualitet inbegriper också hela personens liv och är inte en privatsak som en fetisch är. Själva sexet är fortfarande privat, men inte att man lever tillsammans med eller blir kär i personer av samma kön, eller känner sig obekväm med sitt biologiska kön.

Jag själv ställer mig alltså helt bakom homosexuellas rätt att slippa förtryck och jag ställer mig bakom att de kan vigas i Svenska kyrkan. Om jag hade varit en paradperson (jag har ett inneboende motstånd mot att delta i alla slags parader och demonstrationer, oavsett syfte) hade jag kunnat tänka mig att paradera för detta.

Men den som paraderar i dag (eller hade gjort om inte coronan igen) paraderar också med ”puppies” iklädda lädermask, mänskliga ponnyer, personer med vinande piskor och en hel del annat som man inte alls nödvändigtvis vill paradera för.

Och som inte alls gör det hela till en familjetillställning. Barn tycker nämligen att det är otäckt och obehagligt att ställas inför de sexuella aktiviteter som vuxna har för sig, hetero- eller homosexuella sådana. För det mesta. Antagligen är det ett ”inbyggt skydd” som barnen har. Men vad svarar föräldern till barnet som frågar över de konstiga maskiklädda ”hundarna” i Prideparaden utan att antingen ljuga eller få barnet att känna intensivt obehag?

Vårt samhälle är redan översexualiserat och inget barn är intresserat av att stödja vuxnas sexuella intressen, vilka de än är.

Jag själv förstår som sagt inte hur gay-rörelsen finner sig i detta intrång och jag förstår inte alla som okritiskt ställer upp och glatt marscherar i tåget. Eller skulle ha gjort, om det inte varit för corona.

4 tankar på “Varför protesterar inte de homosexuella?

 1. Jag som bor ute på vischan, kände inte alls till det du berättar. Men håller med.
  Jag tror att det var den allra första gayparaden jag råkade få se när jag var med en väninna i Sthlm för många år sen. Visste inte ett dugg om den och blev minst sagt förvånad, mest över alla män utklädda till sexbomber.
  Jag är förstås för alla männIskors rätt att vara som de är. Men kanske får vi snart göra en parad för såna som mig; små tanter som vill ha sitt ganska vanliga heterosex ifred och inte ens diskutera det öppet.

  Gilla

  • Nej det är kanske mest Stockholm Pride som håller sig med ett helt ”kinky-kvarter”på festivalområdet där man får lära sig att hänga upp folk i rep och se mänskliga hundar, så det syns kanske mest här. https://www.facebook.com/kinkykvarteret säkert enstaka på andra håll.
   Bra, då kanske du vill vara med i min Pryd-parad som jag håller varje år?

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.