Hejdå pappa! (Och hälsningar till kören m.fl.)

Vår pappa Jan Roströms begravningsgudstjänst var i går och efter alla turer (antalet tillåtna deltagare hann ändras sex gånger sedan vi började planera begravningen!!) blev den fantastiskt fin och precis som vi önskade – förutom då att vi önskat att det inte var coronatider eftersom deltagarantalet därmed var väldigt begränsat. Många ”självklara” deltagare kunde inte komma då man tillhörde en riskgrupp.

Det var svårt. Men vi hör ju å andra sidan inte till dem som drabbats värst liksom…

Tack för förståelse för att vi gett konstiga och motstridiga besked om vem som ”får delta” osv i dessa galna corona-tider. Vi ville ju att ALLA som ville skulle kunna få komma!

Tack också till alla som uttryckt omsorg om oss (om mig och min bror) och insett att vi lagt ner väldigt, väldigt mycket jobb (men kärt sådant förstås, så det har inte känts som en uppoffring alls – förutom att vi höll på att ”gå sönder” ibland när vi blev tvungna att ändra deltagarantalet hela tiden) på förberedelser och planering inför vår pappas begravning! Tack för att ni har förstått och insett detta!

Nedan ett axplock från blommorna som ärade pappas begravningsgudstjänst. (Vi tackar även så här förberedande dem som bidragit till Läkare utan gränsers arbete.)

Några blombilder är inifrån kyrkan men jag och min bror åkte även till ”kransplatsen” utanför kyrkan i dag och beundrade de vackra blommorna igen.

Vi har ju ”utlovat” en inspelad version för dem som varken kunde komma eller följa streamingen. Den kommer så fort vi redigerat klart.

Vi ska alltså redigera (läs min bror ska redigera, jag ska bara komma med oerhört ”kloka” synpunkter) och efter det förväntar vi oss inte att det blir en kioskvältarsuccé, men det finns nog en och annan som kan vara intresserad. För oss är det fint att få dokumentera den otroligt vackra musiken och få gå tillbaka till prästens ord – tack alla medverkande! ❤

I förbifarten efter begravningsgudstjänsten sa jag till en körmedlem som frågade hur hon kunde finna inspelningen av begravningen att man kunde googla så att man hamnar på min blogg. Länken till videon kommer så småningom att läggas ut här.

Ovan nämnda stämmer fortfarande men jag vill gärna att ni inte ska plågas med att behöva gå in här titt som tätt…

Därför föreslår jag att alla som vill ha länken till den inspelade versionen när den är klar kontaktar mig via ”Kontakt” i bloggens meny, alternativt att bara en av er gör det och sedan delar den till er andra.

P.S: Eftersom jag i och med vår pappas begravning fått en hel del nya bloggbesökare vill jag bara kanske onödigtvis påpeka att bloggtiteln är medvetet tramsig och bara på skoj – jag har ärvt vissa drag av min far och till dem hör att larva sig ibland. Glöm inte att pappa också var redaktör för ”Västerlorts förslumningsblad!”

8 tankar på “Hejdå pappa! (Och hälsningar till kören m.fl.)

 1. Wiveca Hjälm

  Tack Anna! Så fint att få ta del av bilderna och Din text.Som Du säkert redan har förstått är jag väldigt tacksam att få ta del av Martin o Din film från begravningen .Skulle också önska mig agendan i pappersform. Kan jag be b -byrån om det?

  Gillad av 1 person

  Svara
  1. Anna Inläggets författare

   Hej! Tack själv!
   Den kommer men vi vet inte riktigt när men hoppas det inte dröjer så länge. Men det är mycket jobb för min bror som ju jobbar också. Nej, programmet gjorde vi själva och begravningsbyrån har det inte. Jag ska skicka det men det är mycket nu och jag har varit sjukskriven den här veckan. Men det kommer.

   Gilla

   Svara
 2. Suttecity

  Det blev en ljus och fin begravning som det ser ut. Det här att vara med hela vägen och vara med i kyrkan är så viktig. Nu är det speciella tider och ni visar fin omtanke för dem som inte kunde närvara.

  Gillad av 1 person

  Svara
  1. Anna Inläggets författare

   Ja det blev det! Ja det är ju det och ett tag när det bara var 8 pers som gällde kändes det väldigt dystert.. Tack för dina ord!

   Gilla

   Svara
 3. Jag

  Så vackert finstämd rosendekoration på din fars kista. Det måste ha varit en pärs att hela tiden behöva ändra i planerna, även vanligtvis är det ju massor att tänka på inför en begravning. Klokt att gå tillbaka och se och fota blommorna. Att du känner att det blev som ni ville, utom mängden folk, betyder mycket.
  Varm kram Anna!

  Gilla

  Svara
  1. Anna Inläggets författare

   Ja jag tyckte mycket om kombinationen av rött och orange, gillar allt som ger varm känsla. Konstigt, jag som hatade orange när jag var ung.. men det var kanske 70-talet jag inte gillade! 🙂 Det var otroligt påfrestande att igen och igen tvingas kontakta personer och ge olika besked, men allt löste sig ändå till slut. Tack och kram tillbaka!

   Gillad av 1 person

   Svara
 4. ebbaberliningrid

  Det är en fantastiskt fin film från en vacker och stämningsfull begravning! Tack Martin och Anna för er omtanke och allt arbete!
  Många varma hälsningar!
  Ingrid
  ps Uppskattar textningen, eftersom jag hör lite illa.

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.