Till försvar för Dag Sandahl!

Vad är det med folk nuförtiden? Med folk menas här företrädesvis medlemmar i olika facebook-grupper/diskussionsforum. Det utesluts och blockas utan ände! Om inte alla tycker samma när de diskuterar.

Jag har som sagt fått min beskärda del då jag framfört avvikande åsikter för att inte säga kritik men den här gången – hör och häpna! – vill jag gå till försvar för prästen Dag Sandahl. Ni vet han kvinnoprästmotståndaren som jag tagit upp här förut i ett och annat inlägg. Han som inte så sällan retat gallfeber på mig genom sin nu nedlagda blogg, som dock har ersatts av Dagsländor.

Där har han skrivit ett inlägg där en del av innehållet kan få mig att gå i taket på ett sånt där feministiskt sätt, ni vet. I inlägget minns han den gamla goda tiden när en präst alltid var en man och hade en prästfru i släptåg som inte hade några yrkesanspråk för egen del utan var nöjd och glad över att få ta hand om sin man och baka kakor till kyrkkaffet. Ungefär. Det är svårt att förstå det hela på något annat sätt. (Jag har på nära håll ”sett” såna prästfruar och vet att kakbaket inte nödvändigtvis gav fördjupad livsmening.)

Om hans nya nättillhåll hade haft en kommentarsfunktion hade jag gladeligen och argsint kastat mig över tangentbordet, redo att ordmörda. Men vad gör (den hemliga) Fb-gruppen Prästkollega – en grupp som ni kanske förstår består av präster? De kastar ut honom ur den! För att sedan skriva ”skit” om honom.

Sådant beteende får mig att gå taket också, om än inte på ett sånt där feministiskt vis. Har de inga argument att bemöta honom med? Hur kan de ha energi att skriva OM någon som de inte klarar av att skriva till/med?

Sådant beteende, som alltså förekommer ymnigt på Facebook, är ett jävla oskick.

Nä, jag tycker inte att den som uppsöker olika forum för att hata eller hota ska få vara kvar. Men ofta rör det sig som jag ser det just om att någon har en väldigt avvikande åsikt i en diskussion och kanske, ibland, uttrycker sig på ett spetsigt eller raljant sätt. Irriterande kanske, men klarar du inte av det – vad gör du då i ett diskussionsforum? Vad är meningen med att diskutera om alla måste ha samma uppfattning redan från början?

Nu kan man här tillägga att jag inte vet vad Dag Sandahl gjort i forumet (det är alltså inte en öppen grupp) och kanske skrev han ”Bajskorv! Bajskorv! Bajskorv!” till sina prästkollegor. Men även då, eller framför allt då, hade det väl varit väl värt att ha kvar honom?

(Låt oss gå) till försvar för Dag Sandahl alltså! Blott en Dag kan provocera som Dag kan och kan man inte bemöta hans provokationer i stället för att utestänga så tycker jag att man ska ägna sig åt kakbak själv i stället för att hänga på diskussionsforum på Facebook.

2 tankar på “Till försvar för Dag Sandahl!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.