Grattis mitt lilla bakverk!

Mazarin fyller ett år i dag! Det vill väl alla fira?

Men först tycker jag att vi går tillbaka till året som varit. Nog märktes det att Mazarin flyttade in i början av sommaren! Han är ju inredare minsann! Eller home stylist, som jag kallar det. Mitt hem började se ut på ett ”helt nytt sätt”. Visst har Vera också deltagit i de kreativa lösningarna ibland, även om hon som mogen katt är lugnare nu.

Ovan: Redan i somras visade Mazarin på en jättespännande lösning för min svärmorstunga som stod på fönsterblecket. Samt visade han att även liten katt kan välta stort lass!

Mitt gamla ärvda köksbord var redan ”shabby chic” men Mazarin tyckte att det skulle vara ännu mer shabby för att bli riktig chict. Fruktskålen har dock matte plockat tillbaka från golvet. Något vill också jag bestämma.

Här ovan har Mazarin fått hjälp av smarta Vera som förstår hur man öppnar hinken med torrfoder om man väl tagit sig in skåpet och som förstår att servera maten på nya, annorlunda sätt. ”Man äter inte bara med munnen, man äter med ögat också!” resonerar hon.

Men den här spännande inredningsdetaljen har Mazarin kommit på själv! Kattsanden såg så tråkig ut när det stod i sina 12-kilosplastsäckar. Bättre då att bita hål på säckarna och sprida ut sanden lite konstnärligt över annars trista golvytor som kan behöva ”piggas upp”, som här i klädkammaren. Mazarin missar fortfarande aldrig att bita hål på en sandsäck om han kommer åt!

Ljusstakar i porslin i form av fåglar bör inte vara hela, och de bör framförallt inte stå på soffbordet. Mazarin har lärt mig hur det ska vara.

Häromdagen tog jag för övrigt hem en blommande kaktusaktig krukväxt från föräldravillan men den ska inte stå i fönstret, tyckte Mazarin.

Utan den gör sig mycket bättre utan kruka i den så kallade elementsängen (gillas av frusna katter) nedanför fönstret. Ovan beundrar han sitt verk.

I stället är det naturligtvis han själv som ska pryda fönstret! (Och ja, han ”ska vara sådär smal”, han är ungkatt och av en elegant byggd ras och som Cornish rex har han inte en tjock päls som burrar upp intrycket. Men han äter som en häst, för övrigt, och får så mycket mat han vill.)

Mazarin har mycket synpunkter på gardinupphängning. Här ses han vara uppe på gardinstången och ”rätta till”.

Så sent som i går kväll köpte jag ett fastlagsris, och Mazarin fixade genast så att det såg bra ut inför födelsedagen.

Så ung alltså, och redan sån känsla för inredning och vad som gör ”det lilla extra”!

Vera fyller 10 år i maj. Då tänker jag överraska henne med en riktig husmorssemester. Det kan hända att den råkar sammanfalla med tiden när Mazarin ska börja lånas ut för att träffa tjejer och bli pappa till nya små home stylister.

8 tankar på “Grattis mitt lilla bakverk!

 1. Bloggblad

  Haha! Gôtt att få skratta mitt i coronatristessdeppet! Mazarin har verkligen ett skönt oberört uttryck i fejset. Jag kanske ska skaffa katt så det händer lite mer här hemma…

  Gillad av 1 person

  Svara
 2. ebbaberliningrid

  Grattis Mazarin! Och ojojoj Anna, jag säger bara det ojojoj! Tur att du har ditt goda humör annars vete sjutton….
  Glad vår!
  Och Mazarin är både duktig och vacker – men ojojoj! 🙂
  Kram på er alla tre, Vera också! ❤

  Gillad av 2 personer

  Svara
  1. Anna Inläggets författare

   Hm, mitt ”goda humör”…jo, när det gäller katterna har jag det. Där kan jag inte bli arg på riktigt även om det känns mindre kul när ALLA räkorna är uppätna som jag tagit upp för att tina men glömt stänga skåpdörren om! 🙂
   Kram

   Gilla

   Svara
 3. Libra

  Grattis Mazarin. Och grattis Anna.
  Som har fått bo med detta geni i ett helt år. Hans inrednings design är väldigt modern och helt nytänkande.
  Arbetar han gratis? Fast lite belöning får han ju när han får komma ut på lite rajtan tajtan med söta kattflickor.
  Ett kattliv är verkligen spännande hela tiden. Haha
  Kram

  Gillad av 1 person

  Svara
  1. Anna Inläggets författare

   Hittills har han jobbat gratis men jag räknar med att när hans snille för inredning sprider sig via min blogg kommer både han och jag att tjäna en rejäl hacka!
   Kram

   Gilla

   Svara
 4. Jag

  Jag tror att den där lilla mazarinen har missat att skabbigt skick är en passerad inredningstrend. Han får nog uppdatera sig lite.

  Gilla

  Svara
  1. Anna Inläggets författare

   Jag tycker du kommer med en bra synpunkt där! Jag ska nämna detta för honom, att det faktiskt är lite passé, och undra om han inte kan gå in för det lite mer elegant minimalistiska. ”Med en twist” förstås, som alla i mode/inredningsbranschen jämt måste lägga till.

   Gillad av 1 person

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.