Tänk på alla kattallergiker, kokta potatisar och ett gott liv

Först och främst vill jag påminna alla att tänka på kattallergikerna – dvs alla katter som har någon form av allergi. Vera lider till exempel av astma, med obekant orsak. Hon har därför fått börja äta kortisontabletter som jag ger henne direkt i munnen, vilket hon snäll som hon är finner sig i utan mankemang. (Knepet är att ge katter tabletterna långt bak i munnen så att de inte kan spotta ut.)

Som jag skrev i förra inlägget har jag (och min bror) haft häcken full, eller våra häckar fulla med att sälja de två hus som vi ärvt efter att vår far dog i höstas. Jäklar vad vi har jobbat! En del jobb återstår fortfarande, då vi hittills bara har gjort oss av med det som ska avhysas från respektive fastighet före visning – sen kommer resten!

Tomten som hör till vår föräldravilla i Örby/Älvsjö i Stockholm har minst sagt en ”vildvuxen charm”.

Mazarin är besviken över att han inte fick lägga sin touch på det hela (han är ju så begåvad när det gäller home styling, det vet alla, se tidigare inlägg).

Men matte fick lite beröm av mäklaren för stylingen och fotona av lantstället på Blidö i alla fall.

Som om inte det inte räckte att Mazarin är besviken över att han inte anlitats för home styling-uppdragen – Vera är också besviken! Hennes tio-årsdag den 14 maj glömde matte i stort sett bort att fira. (Förvisso glömde jag i all stress nästan bort att min mamma skulle ha fyllt år samma dag också om hon levat.)

Vera hade nog förväntat sig att matte skulle servera räkcocktail.

I stället fick hon hålla till godo med den kokta potatis som hon lyckats stjäla från diskbänken och som jag sen hittade på golvet:

Det fick matte också göra, det som fanns kvar av potatisen på golvet. (Eller inte.) Ändå ganska smaskigt, tyckte båda!

Stressigt på många sätt är det alltså just nu, men just den här årstiden kan jag ändå känna att jag lever ett gott liv – som när jag plockar in blommor från trädgården i föräldravillan och gör en mamma style-bakelse med smördegsplattor och äter och dricker ur ärvt, fint porslin.

Publicerad av Anna

Sfi-lärare bosatt i Bromma, Stockholm.

9 reaktioner till “Tänk på alla kattallergiker, kokta potatisar och ett gott liv

  1. Exakt! Vera tänker både klimatsmart och på figuren! Just därför unnade hon sig också lite, eller ganska mycket, inkokt lax här om dagen, efter att hon puttat undan locket där den stod på spisen och svalnade! Hon tänkte nog på hur viktigt det är med omega 3 även om man i övrigt lever vegetariskt.

   Gilla

 1. Jag kan förstå Mazarins besvikelse över att inte bli anlitad vid ett så viktigt uppdrag. Men det var ju tur att ni klarade av stylingen så bra ändå. Grattis i efterskott till fröken Vera. Min egen lilla kattfröken Yama fyllde 12 år i början av maj.
  Det är helt ok att glömma bort födelsedagar och annat när man har så mycket annat att klara av. . Jag förstår att det kommer att vara en lättnad när allt är över.
  Lycka till med försäljning och allt nu.

  Gilla

  1. Så elegant namn det blev med ett Y – Yama! Gratta henne i efterskott!
   Tack, lantstället är som det ser ut nu sålt, villan återstår!

   Gilla

 2. Kan tro att det kändes i rygg och knän att ligga där på golvet och smaska i dig potatisresterna. Men vad gör man inte för delikatesserna?!

  Ett hus i taget att sälja, räcker, tycker jag, men måste man så måste man. Synd att ni inte kan behålla det älskade sommarhuset. Varför egentligen?

  Trädgårdens blommor doftar ljuvligt men häggens njuter man nog bäst av ute, tycker jag. Skönt att du kan skapa dig fina njutningsstunder med blommor och gofika, mitt i stressen.

  Gilla

  1. Ang sommarhuset så är det inte ”ekonomiskt försvarbart” att ha kvar det då jag inte kan utnyttja det (har inte ens bil) och det är två timmars bilfärd dit. Min bror bor i Göteborg och kan inte heller. Dessutom hade mina föräldrar och jag väldigt olika syn på hur det skulle vara där – för att jag skulle trivas där i nuläget skulle jag vilja åtgärda väldigt mycket saker som jag inte har råd med (som att hugga ner ca 30 träd på tomten och lägga om taket) eller klarar av.
   Jag behöver dessutom få loss alla pengar jag kan till en större lägenhet här i stan.

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: