Vilken dundermiss, Navid Modiri, när du inte frågade Paolo Roberto det här

Bland det värsta man kunde säga till en ung Paolo Roberto, eller till hans kompis var: ”Din mamma är en hora!”. Fick jag just veta, genom att lyssna till en omskriven podd...

Lite sent ute är jag som vanligt, men nu har även jag lyssnat till det omskrivna poddavsnittet https://radioplay.se/podcast/hur-kan-vi/ med Paolo Roberto, som sändes i maj.

Jag vet att många inte anser att en brottsling (och allra minst en sexbrottsling!) ska få komma till tals överhuvudtaget, eller bjudas in till intervjuer och poddar. Jag vet inte vad jag tycker själv. Det beror lite på situationen. Men jag tycker ändå att Modiri var modig som trotsade ”beröringsskräcken” med Roberto och vågade ta detta samtal. Samtalet var belysande, på flera sätt.

Modiri erkänner själv i podden att han var nervös inför samtalet vilket märks då han trampar som katten kring het gröt när det gäller frågorna om sexköpet.

Men vid ett tillfälle gör han en dundermiss, som om jag fortfarande var journalist, hade grämt ihjäl mig över.

Lite drygt 50 minuter in i programmet beskriver Paolo Roberto hur han i sin ungdom mognade allt eftersom genom att förstå att man kunde låta bli att reagera när någon skrek:

”Din mamma är en hora!”

till i det här fallet hans kompis. Kompisen var cool och ryckte på axlarna och sa ”Nä, hon är bibliotekarie”.

Paolo förstod nånting. Bra så.

Men varför, varför Navid förstod inte du att din absolut självklara följdfråga måste vara:

”VARFÖR Paolo var det förolämpande att kalla någons mamma för hora?”

Samma dag, som jag förstår det, sändes nämligen podden ”Den sista måltiden” där Paolo menade på att kvinnan han köpt sex av inte alls var ett offer eftersom hon var ”omopererad för flera hundra tusen” och bodde på franska rivieran stundtals, förutom i den ”stora våning på Östermalm” där hon vistades med sin kompis som också var prostituerad. Till detta ska dock tilläggas att polisen uppger att den kvinna han köpte sex av inte var den han talar om i sista måltiden-podden; han syftar till en polska vars ”lyxiga leverne” kan googlas, men det var en rumänska det handlade om i själva verket. Om det nu spelar roll.

Det hade varit så fruktansvärt intressant att få höra hur det går ihop med att man känner att man måste slå någon på käften inför påståendet att ens mamma är en hora, samtidigt som man talar om ”horor” som unga kvinnor som lever loppan på den franska rivieran och kan unna sig lyx och väljer detta liv helt frivilligt — borde det inte då vara en komplimang att höra att ens mamma är en så självständig och framgångsrik kvinna, Paolo?

Varför ville du slå någon på käften för ett sådant påstående om din eller din kompis mamma?

Kanske spelades podden med Navid Modiri in innan podden med Paolos självrättfärdigande om den ”lyckliga horan” i ”sista måltiden-podden”, men oavsett om Modiri kände till hans inställning där eller inte så var följdfrågan till Paolo ändå självklar.

Navid Modiri, hur tänkte du?

Publicerad av Anna

Sfi-lärare bosatt i Bromma, Stockholm.

6 reaktioner till “Vilken dundermiss, Navid Modiri, när du inte frågade Paolo Roberto det här

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: