Vilken casanova!

Jag är som många av er vet fodervärd åt Mazarin. Det är två uppfödare av Cornish rex som äger honom och samarbetet mellan oss fungerar toppen och jag tycker bara att det är roligt. Han kommer att bli min helt och hållet så småningom, efter att han fullgjort sina plikter som häradsbetäckare och casanova. I och med att ägandet överlåts till mig ska han också kastreras.

Första året var han bara en kattunge och fick vara hemma men den här sommaren har han som nästan ett och ett halvt år träffat två stycken löpande damer. Det är meningen att han ska träffa en till.

Vilken succé! Eller tja, typ, inte från början. Vad jag förstod var Mazarin ganska olycklig vid första mötet med hona nr 1, och förstod inte riktigt vad som förväntades av honom.

”Han vill åka hem” sa honans matte. Det blev inga kattungar -då. (Det vet vi iofs inte om det blir nu heller men det har i alla fall parats ordentligt senaste gången – rapporteras det.) Bara några veckor senare löpte hona nr 2 och där gjorde han succé direkt, vad jag förstod!

I båda fallen kom han dock hem med klös-sår på sin stora skära näsa – katthonor kan vara lite lynniga under parningen får jag veta och en del av den gör dessutom ont.

Men ändå, han kom tillbaka efter de sista parningarna med ett helt annat självförtroende! Nu vill han gärna ut och ”träffa fler snygga brudar” säger han, och det ganska högljutt…

Vera tycker som vanligt att han är en liten aning irriterande även fast hon gillar honom också. Här gick och hon och satte sig i en skokartong för att få lite lugn och ro.

Mazarin ville snart göra samma sak som stora flickan Vera. Hon brukar ju ha bra idéer.

Författare: Anna

Sfi-lärare bosatt i Bromma, Stockholm.

4 reaktioner till “Vilken casanova!”

 1. Livet som katt är inte alltid så enkelt.
  Min dotters ena katthona steriliserades igår stackarn hon förstår nog inte varför detta måste göras. Slipper dock tratten utan har en slags strumpa över kroppen för att hon inte ska slicka på sina sår. Snart skuttar hon omkring igen hoppas vi men igår var hon trött och loj helt förståeligt.

  Gilla

  1. Skönt att hon slipper tratten! De blir så olyckliga av den.

   Är du säker på att hon steriliserade och in bytte kastrerade? Det första: äggledarna klipps av (eller nåt) men de könshormonproducerande äggstockarna finns kvar och honan kan fortsätta att bete sig jobbigt då ”känslorna” finns kvar. Man säger kastrering även om hönor, men då menar man att man även opererar bort äggstockarna.

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: