Min bibel och mina ax

Om man ska åka pendeltåg eller tunnelbana en längre sträcka är det bra att ha med sig något att läsa. Jag brukar alltid ha med mig Bibeln som jag ärvde från föräldrahemmet, som i sin tur ärvde den från prästhemmet där mamma växte upp. Den väger nästan exakt 10 kilo och passar därför bra som reselektyr.

För att göra detta inlägg ännu mer bibliskt vill jag även visa upp mina guldiga ax, inköpta på Plantagen. Om ni inte fattar det bibliska se till exempel Matt. 12:1.

Mina katter tyckte de var roliga!

Publicerad av Anna

Sfi-lärare bosatt i Bromma, Stockholm.

4 reaktioner till “Min bibel och mina ax

 1. Äsch, jag läste fel! Jag tyckte det stod ”min bibel och mina ex” och läste ivrigt för att få veta … så det kan bli för oss med partiell dyssäläxksi 🥴
  En gång åkte jag tåg, det var fullsatt. Bredvid mig tog någon fram en jättetjock bok. Strax efter tog den mittemot fram en ännu tjockare bok. På andra sidan gången kom en ännu tjockare fram. Alla läste för fullt, nån bok såg jag siffror och diagram i, en annan var fylld av finstilt som såg vetenskapligt ut. Alla utom jag. Jag satt och tänkte på hur Mr Bean hade gjort. Han hade förstås tagit fram en sån gammeldags familjebibel (jag har en i ett skåp jag med). Men jag fick lust att ta fram Hänt i veckan, Se och Hör eller Damernas värld och fladdra med lite världsvant.
  Jag hade svårt att hålla mig för skratt…

  Gillad av 1 person

 2. Har du nu äntligen bestämt dig för att vardagsträna?! Bibeln i ryggsäcken tränar både kropp och själ. Vag gäller de gyllene axen får du skylla dig själv när du inte kan låta bli allt som glimmar, jag menar att katterna tar efter dig.

  Gilla

  1. Om jag har – bara att bära upp Bibeln för trapporna till min lägenhet, som saknar hiss, fyllde på mitt vardagsträningsförråd så att det räcker för ett år framåt.
   Du har så rätt om mig och det som glimmar…

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: