En trevlig tjej – Här ligger en hamster begraven

Min hamster Tusse avled 1976, efter en tids sjukdom. Närmare bestämt en dags sjukdom.

Han ligger begravd på vårt landställe. Tyvärr har det hunnit växa upp ganska mycket ris och mossa runt stenen, och ni tycker kanske att graven verkar gravt misskött.

Men jag missar i alla fall inte att lägga köksbordets blombukett på hans grav när vi åker hem från landet.

Han var nämligen en väldigt god hamster. Förutom när han bet hål i byxbaken på mina byxor som låg framme när han sprang lös i rummet och använde tygbitarna till att inreda sitt bo i buren med. Det tycker jag var lite dåligt gjort.

Men annars var han som sagt en bra hamster.

Tussegrav.jpg

35 thoughts on “En trevlig tjej – Här ligger en hamster begraven

 1. Enligt Nordstedts heter det både och, enligt SAOL (från1986) bara med t.Så vi har nog rätt båda två. Men jag föredrar lantställe.

  Gilla

 2. Åh, det stod ”äv” lant-. (sidan 312)…då betyder det att det heter även lantställe.Men ordet landställe hittade jag inte! =)

  Gilla

  • Det står under land- äv. lant. Det betyder att man alltså kan om man nu nödvändigtvis vill, säga lantställe också! Enligt Sv. Språknämnden är uttrycken helt likvärdiga, dock är lantställe enligt den vanligare. Själv kommer jag aldrig att ändra mig ang detta!

   Gilla

 3. Heter det lanDställe eller lanTställe?Helt ärligt har jag funderat på det, alldeles för mycket. Åsså tänkte jag att du som är svenskalärare borde ju veta.Svar emottages tacksamt snarast.

  Gilla

 4. Du behöver inte ändra dig, du skriver ju rätt. Men uttalar du det med tydligt d eller slarvar du det till ett t?Jag säger nog lantställe, med ett tydligt t.

  Gilla

  • Jag säger landställe, tänker på det som mitt land, där ju också d:et är med.Betyder det att jag får vara kvar som din språk lärare?

   Gilla

 5. Jag reagerade först lite över ditt ordval: ”Han var en väldigt god hamster”. Såg en burk Aromat framför mig men sen läste jag även att han var en bra hamster och då fattade jag att han var en bra hamster och att det är jag som är hungrig.

  Gilla

 6. Jag lyckades med konststycket att blöta ner en oktav på pianot när jag vattnade blommorna.Jag är bra!.)Jag hade en hamster en gång, Nisse hette han.Sedan hade jag en katt en gång, Nisse hette han.Fantasi vad gäller husdjur och namn, det har jag.

  Gilla

 7. Vet du, jag kollade inte din diskussion innan jag frågade min fråga ang lanDställe, men nu ser jag ju att ni redan i början var inne på det spåret.Uppmärksam?Njet.Sorry.;)

  Gilla

 8. Land eller lant spelar inte så stor roll – när man blir över 60 förvandlas det väl ändå till ett tantställe ;-)Noterar belåtet att du sköter gravplatsen med vederbörlig repekt!

  Gilla

 9. Måste man vänta till 60 för att bli tant?Islandsmamman verkar ha diskriminerande tankar, tycker jag!Tillåter du sånt på din blogg?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s