Den sinnessjuka människan i Jakobsbergs centrum är jag

Jag vet inte, kanske ligger det något i att vi svenskar är lite blyga och tysta av oss. I alla fall upplever jag skolans elever, som alla är invandrare, som väldigt öppna. Det spelar ingen roll om eleven jag möter i korridoren är ”min” elev eller inte, de flesta hälsar glatt när vi möts och som lärare går man alltid ”leende och hejande” genom korridorerna.

Det där sitter i när jag någon gång ibland tar en sväng i Jakobsbergs shoppinggalleria direkt efter jobbet, eftersom det är i Jakobsberg jag jobbar.Det är ganska många invandrare som bor och handlar där, och i mitt undermedvetna uppfattar jag dem då som elever (vilket de i och för sig är rätt ofta också). Med följden att jag går genom shoppinggångarna fånigt leende, och tar ögonkontakt med nästan alla med invandrarutseende jag möter (jag vill ju bemöta eleverna vänligt!) vilket säkert har fått en och annan att undra ”vad jag är ute efter”. Nåja, när jag tagit pendeltåget hem och kommit halvvägs, dvs till Spånga station har leendet falnat och jag är mitt vanliga vrinsura (nåja) jag igen.

Så nu vet ni det om ni händelsevis brukar handla i Jakobsbergs centrum. Den långa och löjligt leende kvinnan klädd i svart som går omkring och ser ut som om hon ägde stället och att alla som vistas där är hennes personliga gäster, och därför ger ett sinnessjukt intryck, är tyvärr jag.

Publicerad av Anna

Sfi-lärare bosatt i Bromma, Stockholm.

15 reaktioner till “Den sinnessjuka människan i Jakobsbergs centrum är jag

  1. Jag önskar att jag kunde handla i Jakobsberg. Jag lovar att jag skulle le tillbaka, för du ler väl inte bara mot människor som skulle kunna vara dina elever. Smile on!

    Gilla

  2. Har just haft ett långt själavårdssamtal med en person som var djupt traumatiserad efter en ”närasinnesjukmänniska”upplevelse. Tack för att du ger mig förklaringen bakom denna hemska upplevelse. Ska genast läxa upp människan vid nästa session! Och ge henne som hemläxa att inte längre besöka Jakobsbergs centrum…

    Gilla

  3. haha skönt med en glad människa som ser vänlig ut bland alla inåtvända surmular ,, synd jag aldrig träffa på dig när jag brukade shoppa i jakan på den tiden jag bodde i bålsta 🙂

    Är det bra med dig ? ,, Jag har haft en lång bloggvila ,, men har lite smått börjat återvända dock inte på samma nivå som förr i tiden 🙂 Får väl se vad det blir av bloggandet vart det lider ..

    Kul iaf att se att du är kvar och fortfarande lika rolig =)

    Kraam Kraam

    Gilla

    1. Bra idé. Påminner lite om när Nour el Refai tog på sig en ikea-tröja och låtsades vara anställd och gick och ”hjälpte” kunderna, tills man kom på henne..

      Gilla

    1. Oavsett om du är samma person som ”Sanna D” eller bara ”en väldigt god vän” så är frågan om jag gjort om citaten (vilket alla som kan läsa kan se att jag inte har) färdigdiskuterad under det inlägg du talar om.

      Gilla

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.