Alla ska få sitt

Det har kommit till min kännedom att många undviker denna trevliga blogg, då de tycker att det är för mycket söta katter och blommor på den.

Det är den typen av människor som hellre vill se bilder av rostiga spikar och muttrar, blodiga kanyler och en alldeles öde tunnelbanestation i svartvitt. De har troligtvis aldrig haft ett vettigt jobb i hela sitt liv, aldrig läst en rad av Fröding, och de lyssnar dagligdags på hård, destruktiv rockmusik. Ändå tror de sig uppleva konst när de tittar på bilder av den typ jag nämnde ovan!

Egentligen vill man ju inte ha med sådana människor att göra, men som den trevliga tjej jag är ska jag givetvis försöka tillmötesgå även deras behov av en meningsfull tillvaro här på min blogg, på deras egen nivå. Så håll utkik! I dag har jag inget mer att komma med än fortsättningen på ”Västerbro-sviten” (där den första bilden inte alls visade Västerbron som en kommentar upplyste mig om) och en bild av ett blåmärke jag fick den enda gången i mitt vuxna liv jag spelat fotboll (fast det hade gått en vecka och börjat blekna när fotot togs). Observera att jag lyckades tillförskansa mig detta blåmärke redan innan matchen ens börjat! Då förstår ni kanske hur bra jag är på att spela fotboll? Det var för övrigt en match där ”lärare mötte elever” på ett tidigare jobb.

003

blåmärke

23 thoughts on “Alla ska få sitt

 1. Jag tycker du är äcklig som visar ditt bara ben på det där sättet. Osunt! Okvinligt! Ohumant! Det är dessutom otacksamt mot oss andra som inte har några sådana blåmärken att visa upp. Dessutom är det PK-inkorrekt eftersom du inte visar ett manligt ben samtidigt som det kvinnliga benet.
  /MVH Sedlighets-Polisen

  Liked by 1 person

 2. Ja, jag ska ju inte kommentera här överhuvudtaget, ,eftersom jag hör till de där som gillar katter och blommor som tusan och dessutom gärna försöker mota bort det grå och destruktiva med allehanda fröpåsar och käcka tillrop om att den svages höst är den starkes vår. Men eftersom jag har lite ont i huvudet idag så känner jag att jag platsar ändå. Det var ett väldigt destruktivt knä minsann. Fint i all sin blåhet. Men jag håller med föregående talare om att ett manligt ben hade behövts för att jämna ut eländet en smula. Helst ett brutet. Å andra sidan vill jag minnas att Kasper visade upp ett stucket ben med bandage häromsistens. Helt okej och good enough. Den gråa trädbilden var dock så smärtsamt vacker att jag genast måste bläddra i en trädgårdstidning.

  Gilla

 3. Oj oj sicket blåmärke–.ajaj va ont det ser ut…hur lyckades du få det på en fotbollsplan? eller det kanske var på vägen till fotbollsmatchen det hände..i en trapp kanske?
  Nu fick jag en försmak på hur min blåa akter kommer se ut om en vecka..än så länge är den blåsvart och fin!
  Jag är heller inget bra på att kicka boll..men har ändå fått vara med i ett fotbollslag ..jag var back och hade inte bollen så ofta ..missade den då jag skulle sparka in den i mål en gång och sparkade en tjej rätt på knät allt vad jag hade..så att hon fick hoppa på kryckor efter det…hua va jag skämdes då. Hennes knä borde sett ut ungefär som ditt.
  Min fotbollskarriär slutade innan den ens börjat och jag blev hästtjej istället 🙂

  Gilla

  • Wow, att vara med i ett fotbollslag. Jag skulle inte heller kunnat skilja mellan ett knä och bollen. Blåmärket skaffade jag mig genom att som vanligt gå med näsan i vädret och inte se vart jag sätter fötterna när jag passerade träd-rot! Men jag får blåmärken väldigt lätt också så det gjorde inte lika ont som det ser ut.

   Gilla

 4. Bron är väl Tranebergsbron och bilden är tagen från Huvudsta strand ? Är knäet ett underlag för ett icke fullbordad konstverk ?

  Gilla

 5. Grymt impad av det där märket. Coolt. Fotboll är farligt. Att det ens tillåts. En polare fick sitt ben avsparkat på gymnasiet typ 35 år sedan. Nu är han överläkare i ortopedi men benet har aldrig blivit bra. Han opererar om och om igen, stackarn. (han kanske borde be en kollega).

  Gilla

 6. Fornojsampappa har rätt, av någon anledning har min gravatar uppenbarat sig på ditt knä. Du får försöka tolka meddelandet, kanske betyder det att du inte så uppenbart ska förakta rostiga spikar och muttrar. Jag är nog ändå mindre rå i mina bilder än du, jag visade inte min grymt blodiga axel, men jag medger att jag hade god lust för att få medlidandepoäng.

  Gilla

  • Grejen är att visa den, men inte direkt. Så här många år senare kan jag låtsas vara lite cool över mitt knä, men ändå få lite medlidandepoäng här och var! Så vänta några år – sen vill vi se!

   Gilla

 7. Jag blir bara så ledsen. Fotboll som överbryggar så många klyftor. Och du har mage att tillåta att du blir skadad. Har man ett positivt tänkande så händer inte sånt. Skäms!

  Gilla

  • Alltså, dina alltid så allvarligt menade ”irritationer” tar verkligen, ska du veta! Men jag medger att jag hade ett synnerligen negativt tänkande inför denna fotbollsmatch, då jag liksom hade på känn att fotboll inte var min grej liksom – och ja, då gick det som det gick. Eller som jag gick, snarare. Över trädroten.

   Gilla

 8. Nu när jag sett ditt häftiga blåmärke och fått riktiga rysningar av det, känt mig lagom deppig av den grå naturbilden med fåglar och vatten så har jag bara en sak att säga; Jag vill se katter och blommor! Så jag är väl totalt missanpassad. =)

  Gilla

 9. Att folk orkar… kikar gärna in här jag oavsett. Inte orkat kolla runt så mycket i bloggbyn senaste veckorna då jobbet tar det mesta av tiden och orken just nu.

  Spontant AJ på det blåmärket.. Fin svartvit bild! Ha en go lördag!

  Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s