Stadsmås verkar inte mogen att bli mamma

För om hon varit det hade hon väl valt ett lite säkrare ställe att ruva på än denna parkeringsplats i Göteborg? Vad blir det för typ av uppväxt för fågelungarna?  Notera också ägget som rullat ut…

IMG_9818_ed-2

Bilderna tagna av bror.

IMG_9819_ed1

Publicerad av Anna

Sfi-lärare bosatt i Bromma, Stockholm.

12 reaktioner till “Stadsmås verkar inte mogen att bli mamma

  1. Bostadbristen är stor i Göteborg och Stockholm. Alltså tog den här måsmamman saken i egna händer, ockuperade ett hörn av parkeringen och räknade kallt med att inte bli bortjagad. Hennes ungar blir streetsmarta, klarar sig i alla situationer, de är inte curlade. Redan som ägg lämnar de boet.

    Gilla

    1. Vettig? Tycker du det är VETTIGT att smyga omkring på parkeringsplatser som värsta pippirazzi och ta bilder av utsatta måsmammor som man sedan säljer dyrt till bloggar?

      Gillad av 1 person

  2. Nu får vi veta att även en pappa lär finnas i krokarna, på en lyktstolpe. Kanske är han mer mogen och ansvarsfull än hon, man kan ju hoppas.

    Gilla

          1. Nej han är inte heller vettig. Han ska snart komma hit efter att ha spelat på någon gudstjänst. Rent vanvettigt tror jag han har spelat, vanvettiga psalmer spelade på ett vanvettigt sätt. Men i lyktstolpar sitter han inte.

            Gillad av 1 person

  3. Tråkig uppdatering: Ingen trodde väl att det skulle gå vägen…Ändå verkade det ha gått vägen halvvägs och en unge kläckts, för min bror som varit där och spanat såg någon av föräldrarna komma med en liten fisk i munnen…och så var boet förstört och eventuell unge borta….

    Gilla

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.