Kan man få fresta med ett litet kyrkfönster?

Det har blivit mycket debatterande på kyrkliga bloggar för min del den sista tiden, och jag misstänker att en del meddebattörer letar sig hit. Därför vill jag erbjuda dessa ett kyrkfönster och inte bara katter. Det här fönstret finns i tornet till Hallgrímskirkja i Reykjavik:

IMG_5724

Tyvärr är jag så himla korkad att jag inte förstår symboliken i bilden, dvs varför håller handen en nyckelring? Kan någon förklara?

Så här ser kyrkan ut vid dess ingång på framsidan. Jag fick inte någon bra bild på hela det spektakulära tornet.

IMG_5701

11 thoughts on “Kan man få fresta med ett litet kyrkfönster?

  • En brusten länk. Men det där med att ingen kedja är starkare än sin svagaste länk står väl inte i Bibeln liksom. Dessutom var ju Judas den svagaste länken, som på något sätt blev en väldigt stark länk.

   Gilla

 1. Jumla imponerande bilder. Å så tror jag också att det handlar om den svaga länken i kedjan.
  Fast.. Du luvas nog bara lite med oss nu, va? Du har ju jättehjärnan, enligt min uppfattning från rundsurfningar i bloggvärlden 😊

  Gilla

 2. Klurig men vacker bild. Vems är nyckelringshanden? Vad är det för mystiska händer i den röda ringen? Otroligt vacker kyrkobild trots att tornet inte är med!

  Gilla

  • Jag tycker också att det är ett mycket vackert, och ovanligt, kyrkfönster. Men tydligen är du inte visare än jag när det gäller att tolka bilden, vilket gläder mig. Självklart skulle jag ha fått en förklaring i broschyrerna som fanns att tillgå, men jag tycker det är intressantare att låta frågan vara öppen faktiskt, och tror inte att konstnären skulle misstycka till detta.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s