Clockwise

Jag hittade två klockor bland alla miljoner pryttlar hemma i källaren i föräldravillan. I de här fallet hade båda tillhört vår farmor.

-Skräp! tänkte jag och tänkte förpassa dem till ett passande ställe för sådant. Men min bror – och det retar mig lite att han hade bättre koll än jag här – såg att det stod Omega på båda två (nr 1 och 3 i bild). Och han visste dessutom att Omega är ett ”fint” klockmärke. Mina farföräldrar hade det inte alls särskilt gott ställt, men unnade sig uppenbarligen en del kvalitetsvaror.

Mammas guldklocka (nr 2) för lång och trogen tjänst eller något liknande hade jag redan ärvt och sen har jag min vanliga klocka (nr 4) som jag är rätt missnöjd med.

Det blev så många klockor plötsligt! (Och som ni ser på bilden väldigt många olika tider att hålla reda på.) Vilken klocka ska jag välja?

Jag har alltmer börjat fatta tycke för Omegan (nr 3 på bilden, förväxla dock inte med omega 3) trots att den inte har någon sekundvisare och ska dras upp för hand. Den är väldigt tunn och behaglig att ha runt handleden och jag börjar alltmer gilla den fyrkantiga formen. Men den var värd fem- sex tusen sa de hos urmakaren. Så dyra klockor kan man väl inte gå omkring med? (För mig är en klocka som kostar ettusenfemhundra en ”dyr” klocka.)

Vad tycker ni? Är det (klock)vist att behålla den, eller bara klockrent korkat?

Uppdatering: Sen jag börjat använda Omega nr 3 har jag märkt att den sackar! Pris för att reparera den är 4.600 kr som minst… Skulle inte tro det, att jag kommer att få höra till de utvalda som kan gå omkring och snobba med sin klocka…

Författare: Anna

Sfi-lärare bosatt i Bromma, Stockholm.

5 reaktioner till “Clockwise”

    1. Nr 1 Omega fungerar faktiskt, vilket inte Omega 3 gör. Kanske behåller jag den. Den är jätteliten men kan funka som smycke vid festliga tillfällen. Jag tänker inte reparera nr 3 för en hel semesterresa typ… Min klumpiga Champion-klocka har jag just skänkt till Stadsmissionen. Mammas guldklocka är lite för puttenuttig för att göra sig som vardagsklocka, så där kommer jag nog att ta tillvara guldet i den (den är graverad så kan bli svårt att sälja vidare.)

      Gillad av 1 person

  1. Precis snubblat in på din blogg, efter ”trevlig blogg” på Google.. Du verkar skriva på ett underhållande och verklighetsnära sätt! Blir fler besök.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: