Seng shui

Jag fick en ny säng i julklapp! Detta för att jag blivit så fet att jag behövde en fastare säng än den jag hade tidigare, som dessutom var gammal och utsliten. Nu sover jag mycket bättre och har inte ont om morgnarna.

Det intressanta är att det också verkar spela stor roll var i rummet sängen står när det gäller om jag ska kunna somna och sova. Så länge min gamla säng inte var bortforslad stod min nya säng på ett helt annat ställe i rummet och detta kan möjligen också ha bidragit till att jag sov som en stock. När den nya sängen flyttades till min vanliga sängplats så kände jag igen oro och hade svårt att somna. Antagligen för jag legat sömnlös så mycket där förut och mindes detta – eller så ligger det ganska mycket i läran om Feng Shui.

Nu har jag vänt sängen på ett sätt som inte är optimalt för rummets utseende men jag sover gott igen. För säkerhets skull har jag också anlitat Kasper som sakkunnig med stor erfarenhet av att sova och bett honom ge sina synpunkter på den nya sängen och dess placering:

IMG_2048

IMG_2072

Han ville prova att ligga åt lite olika håll innan han bestämde sig:

IMG_2062

Till slut kom han fram till att han godkände sängen och han fick medhåll av Vera som tidigare under dagen legat på soffkarmen.

IMG_1299

11 thoughts on “Seng shui

 1. Så vackert ljus i bilderna. Du verkar ha en lägenhet där solen flödar in. Sen kanske det inte är helt rätt att anlita Kasper eller Vera som sovsakkunniga, de verka kunna sova var som helst. Verkligen vackra bilder.

  Gilla

  • Ja min lägenhet är bra på många sätt, trots att den är liten. Men läget, och som du sa ljuset, och närheten till mycket trots att det är tyst och lugnt, betyder mycket. Tror du har rätt när det gäller att anlita Vera som sakkunnig. Hon brukar sova uppe på frysen och då har vi definitivt inte samma sängsmak.

   Gilla

 2. Det där med curry har jag skojat om nånstans. Vet dock ej var.

  Men det här är allvar. Vi gick förbi SOVA och kom på att vi behövde en ny kudde. Vi kom ut därifrån utan kudde men med ett köpekontrakt på två Hästens…

  Gilla

 3. Är det enligt Feng Shui man ska ligga med huvudet i norr och fötterna i söder, eller tvärtom? Är currylinjerna de som inte ska korsa kroppen, om man ligger öster/väster, väster/öster?
  Kao

  Gilla

  • Jag vet inte, tror det finns lite olika ”skolor”. Det jag mest förknippar med Feng Shui är snarare saker som att ha huvudet vänt mot dörren och inte sitta vid skrivbordet med ryggen mot ingången osv… Currylinjer är jag inte heller expert på, men det är ett kul ord…

   Gilla

   • Ja säkert. Om inte annat så är curry väääldigt GOTT :D:
    Steka kycklingbitar, paprika och lök. Rikligt med curry och en del grädde. Kanske lite soya. Puttra ca 10-15 minuter. Ha couscous, ris eller bulgur till. Mums!
    Det är den enda curry jag känner till. Plus en katt jag kände en gång i tiden som hette Curry.

    Kao

    Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s